Varför är leksaker billigare på nätet?

Just så enkelt!

Varför kommer det sig att Leksaker som jag vanligen handlar i min lokala leksaksbutik är billigare på nätet? Och vad är fördelarna och nackdelarna med att då köpa dessa på nätet?

Först till det både enkla och komplicerade svaret om varför Leksaker är billigare på nätet. Företag som säljer Leksaker eller andra saker på nätet har helt andra sätt att jobba.
Det finns ett antal punkter som gör att företaget kan hålla lägre priser:

1. Lokal
Leksaksbutikens lokal kostar mycket pengar. Nätbutiker som inte behöver ha sitt lager i en snygg lokal i centrum-läge, kan spara mycket pengar på att väljare en enklare, större och mer lätthanterlig lokal för näthandel. I centrum kostar en leksaksbutik ungefär 1000-2000 kr per kvadratmeter att hyra per år. Detta blir väldigt mycket pengar när en genomsnittlig butik är ca 400-500 m2.
En näthandlare kan hyra fräscha lokaler i utkanten av staden som är anpassade för gods och paketsändningar. Dessa kostar endast runt 300-500 kr / m2.
Redan här har vi en enorm besparing.

2. Personal.
En Leksaksbutik på nätet behöver givetvis också personal. Den största skillnaden här är att all personal kan jobba effektivt den tid som man arbetar. I en butik består mycket av tiden av att vänta, sätta upp skyltar, städa, rapporter i kassan osv. Allt detta utöver det vanliga arbetet att beställa hem leksaker, packa upp leksaker, registrera leksaken i datasystemet osv. Leksaksbutiker på nätet har helt enkelt effektivare hantering.

3. Reklam
En vanlig leksaksaffär lägger mycket pengar på att synas. Detta gäller framförallt skyltmatrial till butiken, och annonser i lokal press. Men även annan typ av marknadsföring. Nu är det dock så att även en e-handlare måste lägga mycket pengar på marknadsföring, då det är ännu viktigare att synas när man inte har någon fysisk butik.

4. Större volymer
Alla e-handlare strävar efter större volymer för att både kunna pressa priset hos Leverantören och för att få bättre fraktpriser. Detta gäller även en vanlig butik med leksaker men då näthandlaren når mycket fler människor så är förutsättningarna bättre för att kunna pressa priser.

Nu har vi gått igenom de största punkterna till varför näthandlaren har lägre priser.
En sista punkt som också är ganska stor gäller konkurrensen.

5. Konkurrens
På nätet är det enkelt att jämföra priser och gå ”till en annan butik” om man inte är nöjd med den första. Det är något som saknas, i vilket fall i mindre städer. Detta är något som gagnar alla kunder och något som alla leksakshandlare får lära sig att leva med.

 

Rekommenderade butiker:

Vi rekommenderar dessa butiker när du ska handla leksaker på nätet:

Busbjörnen.se  – Riktigt bra priser, mycket snabb och trevlig personal, snabba leveranser.
Hiko.se – Stort utbud, låga priser, snabba leveranser och trevlig personal

Kommentera